top of page

סיפורים וקישורים

סשה- את מקסימה, בעזרת הטיפול שלך אני מרגישה הרבה יותר טוב פיזית ונפשית, אני כבר מחכה לטיפול הבא שלנו
!נהניתי מאוד לקרוא את המאמר, תודה לך על כך, זו עבודת קודש! יברכך האל

איילה ירושלמי

עת לזרוע ועת לקצור, עת לבשל ועת לאכול... החיים שלנו, וודאי כנשים, כשעוצרים להתבונן מעט, נעים במעגל, במחזוריות, לפי סדר טבעי הטבוע בהם, גאות ושפל. הכוונה אינה למשהו שכתוב מראש, אלא לטבע הדברים, להתנהלות של התחדשות, מימוש, פרידה וחוזר חלילה. ללידה ומוות, מוות ולידה, תמיד, גם עכשיו, בכל מקום ובתוכנו. בתקופות מסוימות, בעיקר אנחנו, הנשים, נעדיף להתכנס פנימה, לחכות, להרהר, להמתין, לדגור, לחשוב, לשקול, לברור, להתבונן, להתלבט, לעכל, לשהות, להתבודד, להתנתק, לעצור. בתקופות שבאות לאחר ההתכנסות נרגיש צורך ליצור, לברוא, להתחיל, לבטא, לפעול, להזמין, לנסות, להעיז, לממש, להשיג, לקחת, לפרוץ, לרוץ, לחוות. המעגליות הזאת, כשמתרגלים לרעיון המרכזי שלה, היא קסומה ומרגיעה באחת. הקושי היחיד שמפריד בינינו לתחושת ההנאה של הקרוסלה הזאת הוא התסכול שבאי וודאות. נחמד לנו להגיע למקום מסוים ולעצור שם, לתקוע יתד, להשתרש, לתפוס בעלות, לתחום גבול, להרים שילוט ולהכריז באתי, ראיתי, כבשתי. ובזאת הסתיימה עבודתי. סוף פסוק. ומכאן - לארכיון, לתיוק. המחשבה שבמרחקים נולד לו בינתיים גל נוסף, חדש, הפוך ולא ידוע היא בגדר צונאמי למבנה שלנו המקובע והקשיש, יצור של הרגלים. כך גם בתקופות של התכנסות שנראות נצחיות ולעולם לא נוכל להרוות אותן בסבלנות, כי לא נעימות לנו - לא לעין ולא לאוזן ולא למישוש. ההתחפרות בהן נראית כמו מסע אינסופי לעבר הזהב במכרות פחם ממוטטות. כמה זה מנחם ומענג לדעת, שכל אלה בסך הכל עניין חולף, כמו תאי הגוף שמתחדשים ללא הרף כל שנייה, כמו הנשימה, כמו העור, כמו כל עלה ועץ ומשב רוח. דבר אינו כאן כדי להישאר. אך כל דבר כאן כדי להמשיך הלאה.  לכל גלגל ומעגל יש שיא ויש תחתית ואחד אינו יכול להתקיים ללא השני. הם משלימים 360 מעלות של כל האפשרויות הקיימות עבורנו - בכל הגוונים והזוויות, תלוי רק איפה נבחר לשבת.
!רציתי רק להזכיר גם לך, שיש עוד 359 נקודות אחרות מעבר לזאת שהינך רואה בזה הרגע 

 

גופנו הוא ממלכה שלמה שמכילה מעבר ליכולות הפיזיולוגיות גם אינסוף סיפורים, תמונות, חוויות, תחושות ורגשות. מכיוון שלרוב אנחנו לא שומרים איתו על קשר למעט אירועים מיוחדים, אין לנו גישה לאוצרות שבתוכנו.

אחד הדברים היפים והמפתיעים בטיפול גופני הוא קבלת מפתח לעולם חדש ומרתק, לעולם הפנימי שלנו, אשר נמצא כל כך קרוב כמו העור שלגופנו, ועם זאת מרגיש כל כך רחוק להבנה והסבר.

לגופנו רקמות, מערכות ואיברים רבים ולכל אחד מהם יש תפקיד מדעי ותפקיד אישי, סיפור משלו.

 

אני מדברת על דבר שנקרא זיכרון תאי – היכולת של תאי הגוף לאחסן זיכרונות ברמה תחושתית של החוויה. למשל, בתהליך רברסינג (לידה מחדש) שמלווה בנשימות, צליל פעימות לב או מים ונעשה בתנוחה עוברית, ניתן לחזור בזיכרון שלנו לחוויית הרחם הראשונית וגם לחוויית הלידה. זיכרונות אלה לא דומים לחוויות ילדות, אותן ניתן לזכור בקלות יחסית ושהותירו עלינו רושם כלשהו ונרשמו באמצעות פעילות מוחית. זיכרונות תאיים (הנאגרים בתאי הגוף) מדברים איתנו ברמה הבסיסית של חוויה שהייתה שם לפני שנוצרו המילים. גוף זוכר מה קרה לו ולנו, איפה היינו ומה הרגשנו!

 

מניסיוני זוהי התנסות מרגשת מאין כמותה ועוצמתית, שפותחת את הראיה והתודעה שלנו לעולם פנימי שלם שלרוב נעול ואין דרך "רגילה" להגיע אליו, אין לנו את הכלים.

למה זה טוב? היכולת להתחבר לזיכרונות תאיים מהווה מקור לחידוש כוחות וגילוי יכולות, איתם באנו לעולם, מנקה את האבק מההבטחה איתה ואליה נולדנו, מאפשרת מעין RESTART פנימי.

לחילופין, במקרים אחרים, עבודה עם זיכרון תאי יכולה לעזור לבצע תיקונים בחוויות ראשוניות לא חיוביות ולהביא מזור לפצעים ישנים, אותם הגוף סוחב בתוכו ברמת החוויה הסובייקטיבית, ברמה של תחושה שלא תמיד יש לה מילים.

 

בתרפיות מגע אנחנו יכולים להיפגש עם הגוף שלנו ועם זיכרונותיו הרבים בדרך קלה, זמינה ואוהבת.

עיסוי רקמות עמוק, למשל, מעבר להיותו שיטת עיסוי לגב כואב וכתפיים תפוסות, הוא כלי תחבורה מדהים לנסיעה בשבילי ממלכת הגוף וחשיפת הנופים הפנימיים שבה. במגע עמוק (אך מתחשב!) על רקמת השריר והעצם אנחנו פותחים פינות נסתרות שמחביאות סיפורים קטנים וגדולים, שממשיכים להתקיים במקביל לחיי היומיום החיצוניים והמאורגנים שלנו ומחכים לאורחים.

לאנשים שמתקשים לדבר או פשוט לא מוצאים טעם עוד במילים, ועם זאת מעוניינים וזקוקים לתהליך ריפוי ושינוי, תרפיה גופנית יכולה להיות מתנה במובן של דרך ישירה לעקוף את מנגנוני החשיבה הרציונאלית והביטוי הורבאלי על מנת לגעת בדבר עצמו.

בהתחלה אולי הגוף קצת יחשוש, יתכווץ, פעם ייתן להתקרב ופעם אולי ייסוג, אבל לבסוף יסכים וירפה, ירגיש בטוח ויגלה סודות וחוכמות. ממש כמונו. ועם הזמן תתפתח ידידות ושכנות מופלאה בינינו לבינו, שהיא בסיס לא רע לתחושה גופנית נפשית שלמה יותר. מה יותר נעים מלהרגיש "נוח בעור שלנו"?     

 

והעיקר – תאהבו את עצמכן, על כל יופייכן ועל כל הפגמים (או לפחות הרוב). הגוף והנפש אוהבים את זה ויחזירו לכן כפל כפליים מהאוצרות שלהם.

קישורים מומלצים

 

: אתר ידידי הדהרמה

 

קבוצת חברים ללימוד ותרגול מדיטציה ברוח הבודהיזם הטיבטי, אשר מזמינה מורים נהדרים מחו"ל ומקיימת

מגוון הרצאות, קורסים וסדנאות ברחבי הארץ. למעוניינים במדיטציה כתרגול או הכרות עולם הבודהיזם, ממליצה להתעדכן מפעם לפעם בנעשה דרכם

 

 http://www.dharma-friends.org.il

 

 

: הירח שבתוכך - YES דוקו

 

נשיות: המחזור החודשי - מיתוסים ועובדות, טאבו הגוף, כוחות הטבע, חיבור לאנרגיה הנשית, מעגלי נשים

!ופשרות החיים המודרניים. סרט חשוב ומקסים

 

http://www.il.dhamma.org................................. :מדיטציית ויפאסאנה (ס.נ. גואנקה) - עמותת ישראל  

 

 

 

http://www.nrg.co.il/online/15/ART/935/712.html...................:לבני אדם יש מוח במערכת העיכול

  

 

 מחקר: תרומתה של פסיכותרפיה גופנית למצבם של חולים אונקולוגיים - בי"ח וולפסון

 

 http://www.news1.co.il/Archive/001-D-187816-00.html?tag=14-48-22

 

 

 http://www.eabp.org...........................................................האגודה האירופאית לפסיכותרפיה גופנית 

 

 

 לפעמים על מנת לחצות מים סוערים, כל שצריך אדם - זה גשר יציב. רב תודות על הטיפול. התמיכה. ההקשבה. והשיקוף. 

איתי

 

במקום לנסות "להתנהג יפה" ולא להרגיש את הזעם, ובמקום להשתמש בו לשרוף כל יצור חי ברדיוס של 150 ק"מ, כדאי תחילה לבקש מהזעם להתיישב לידנו, לשתות מעט תה ולדבר עמנו קצת כדי שנוכל לגלות מה הביא את האורח אלינו.

תחילה הוא לא רוצה לדבר, הוא לא רוצה לאכול, הוא רוצה רק להשתולל או שנניח לו לנפשו.

בשלב קריטי זה אנחנו מביאים את העצמי החכם שלנו, המשאבים הטובים באים לראות מעבר לרוגזה ולכעס של האגו.

המרפא (הפנימי) תמיד רואה למרחוק ליכול לומר לנו מה התועלת שיכולה לצמוח מחקירת הפרץ הרגשי הזה.

.אנחנו רוצים להיות מסוגלים להביט לאחור על מעשינו בתחושת כבוד

 

(מתוך "רצות עם זאבים")

 

bottom of page